Może i masz pod tym względem rację, ale nie zapominajmy, że tym terminem ochrzczono Witch Doctorów Trolli z Warcrafta w polskiej wersji. A widzę, że kolega bardzo mocno pojmuje szamana standradami WoW'a- totemy, żywioły, siły natury.
Ponadto ja też mam bardzo ale to bardzo silne skojarzenia kiedy patrzę na Witch Doctora z Diablo 3- BARDZO przypomina mi trolla Witch Doctora. Postura, animacje, to, że nie boi się groteskowych czy wręcz obrzydliwych umiejętności ani bawienia się śmiercią, a jednoczenie jest bardzo inteligentny, uduchowiony i dziki właśnie.
Do tego dochodzi też to, że bardziej mi się Zanhor podoba z samego brzmienia- kwestia gustu. Oczywiście uwielbiałam grać szamkiem w WoWie, ale też czuję, że szaman z WoW'a a ten z Diablo są zbyt różni, (i dzięki bogu) i jeśli ktoś jest zżyty mocno z WoWem, może mieć małe zgrzyty bo i tak ma inne wyobrażenie na temat szamanizmu.
Naprawdę bardzo ciężko jest oddać ducha Witch Doctora przy tłumaczeniu i ja rozumiem, że polonizacja D3 nie będzie idealna, bo jednak nasze języki mocno się różnią. Ale liczę, na to, że Polacy wyjdą z tego obronną ręką- czyli tak jak to było w Diablo 2.
Oglądałam game-playe Monka i DH. Powiem wam chłopaki tyle- monk jest (przynajmniej na początkowych levelach) fantastyczny
Przez moment zachciało mi się nim najpierw zagrać niż WD, ale potem zobaczyłam gp z WD i znowu wolę zagrać typem klasy którym do tej pory się nie interesowałam