brak
punktów
brak
Witaj, Gościu.
Zachęcamy do rejestracji i korzystania z Forum.

Jesteś w:   Forum strona główna  ‹  OffTopic  ‹  Hyde Park

Wyszukiwarka:  

Zaawansowane wyszukiwanie

Muzyka

Filmy, książki, muza i cała reszta, o której chcecie pogadać.
Wyślij odpowiedź
12 posty(ów) • Strona 1 z 2 • 1, 2

Muzyka

Postprzez FacelessOne » 14 Gru 2009, 22:14

Ciągle piszę, że lubię to czy tamto.. ile można gadać o sobie, pora na Was :P
Image
Awatar użytkownika
FacelessOne

Dołączenie: 27 Lis 2009, 20:42

Re: Muzyka

Postprzez Xcev » 13 Lip 2010, 18:14

Spodobała mi się nuta Kesha-Tik Tok do której tańczyli izraelscy żołnierze.

Oprócz tego utworu słucham głównie Techno :) :)
Xcev

Dołączenie: 13 Lip 2010, 15:31

Postprzez Admin » 13 Lip 2010, 21:17

Jestem fanem polskiej muzyki Rock z lat 90tych a także angielskie hity lat 80tych.

A żebyście nie pomyśleli że jestem wiekowy, to powiem Wam, że lubię też dobry House.

Teraz słucham tego kawałka:

Ps. wstawiłem bbcode "youtube" dzięki któremu można wyświetlać filmik w poście.
Admin
Site Admin

Dołączenie: 14 Lis 2009, 21:16

Postprzez Eduk » 14 Lip 2010, 13:43

Remix lub Hip-Hop .
Nawet remix mozzarta lub titanica :D ładnie brzmi. Z każdej nawet mulastej nuty można zrobic dobry kawałek.
Zreszta wolę słuchac muzykę na dyskotekach jakiś balach zabawach itp itd, bo jakoś dużo lepiej brzmi przynajmnije ja mam takie odczucie.:P
Eduk

Dołączenie: 13 Lip 2010, 15:37

Postprzez Suqub » 22 Paź 2010, 09:21

Chciałem troszkę odświeżyć temat i ruszyć coś na forum ;)

Dlatego :!:

Aktualnie słucham, bo moja historia muzyczna jest dość zawiła :P, utworów poważnych artystów polskich, czyli Lady Punk, Perfekt, Kult, Dżem z Riedlem itp. :)
Ujrzeć gwiazdy nocą :)
Awatar użytkownika
Suqub

Dołączenie: 31 Sie 2010, 07:53
Miejscowość: Włocławek

Postprzez malami » 28 Paź 2010, 20:05

Ja z kolei mam zamiłowanie do zupełnie innego stylu muzyki. Przenikająca patosowa gra orkiestry symfonicznej. Najczęściej takie kawałki możemy znaleźć w trailerach najlepszych produkcji filmowych bądź również jako soundtrack w filmach. Wykonawców jakich chciałabym Wam polecić to:

X-ray Dog
Audiomachine
Two steps from hell

A zdecydowanie najlepsze kawałki to:
x-ray dog -
the sorcerer remix
the vision
blaze of glory
final hour
Audiomachine -
akkadian empire
guardians at the gates
Two steps from Hell -
freedom fighters

Co sądzicie o tych kawałkach i ich autorach?
Awatar użytkownika
malami

Dołączenie: 26 Paź 2010, 13:32

Postprzez Suqub » 29 Paź 2010, 07:28

Muzyka ciekawa :) Bardzo sympatyczna w słuchaniu ale czy na dłuższą mete nie jest to monotoniczne :P :?: Wiadomo rzecz gustu :P
Awatar użytkownika
Suqub

Postprzez ithen » 29 Paź 2010, 17:34

Nie wiem, czy celowo tak napisałeś, ale monotoniczność odnosi się raczej do funkcji i jej przedziałów, w których to jest rosnąca, malejąca czy stała ;) Ale muszę to zapamiętać, gdy monotonia zbyt często wkradać się będzie w moje słownictwo. Użyję wtedy monotoniczności dla ubarwienia mojej wypowiedzi ;)

Co do postu malami, nie mam nic do tego typu muzyki. Nieraz oglądając trailery do filmów, dzięki odpowiednim zabiegom muzycznym i kompozycjom dźwiękowym uzyskiwano efekt "ciarek" na ciele widza. A później sklejano z tego płyty i wydawano we świat. Jednak, jak Suqub napisał, po dłuższym czasie może się to wydawać monotonne;) , jeśli skupić się tylko na takiej muzyce. Rzecz gustu prawdopodobnie.

Sam osobiście, jako że trudzę/trudziłem się komponowaniem piosenek grając na perkusji, poszukuję w muzyce różnorodności i coraz to większego stopnia skomplikowania. Niejednokrotnie chodzi o porządne pier...ięcie, mocny riff z podwójną stopą, innym razem o jakieś rudimenty, polirytmy itd. Coś jak Virgil Donati, Thomas Lang, czy Danny Carey z Tool'a. Kto siedzie głębiej w muzyce, ten wie.
And the Heavens shall tremble...
And I will tremble the Hell!
Awatar użytkownika
ithen

Dołączenie: 26 Wrz 2010, 12:48

Postprzez Suqub » 29 Paź 2010, 18:38

ithen napisał(a):Nie wiem, czy celowo tak napisałeś, ale monotoniczność odnosi się raczej do funkcji i jej przedziałów, w których to jest rosnąca, malejąca czy stała Ale muszę to zapamiętać, gdy monotonia zbyt często wkradać się będzie w moje słownictwo. Użyję wtedy monotoniczności dla ubarwienia mojej wypowiedzi

Haha racja ;) Monotonne ;)
Awatar użytkownika
Suqub

Postprzez malami » 07 Sty 2011, 12:50

A czy ktoś z tego towarzystwa słucha może zespołu 30 seconds to mars ? Zespół gra muzykę taką zbliżoną do rocka alternatywnego i jak pierwsza płyta była fajna to druga bez polotu śpiewali o śmierci i jakoś nie przypadła mi do gustu. Za to trzecia płyta to po prostu mistrzostwo :) Piosenki takie jak Hurricane czy Closer to the edge poruszają mnie w takim stopniu, że mam banana od ucha do ucha :) Poza tym taka ciekawostka, w teledysku closer to the edge pojawia się taki jeden chłopak, który ma na klatce piersiowej wytatuowany jakiś herb, na którym jest wyświetlony napis JEZIERSKI. Zauważył to ktoś z was ?
Awatar użytkownika
malami

Dołączenie: 26 Paź 2010, 13:32

Następna

Wyślij odpowiedź
12 posty(ów) • Strona 1 z 2 • 1, 2

Powróć do Hyde Park

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Ekipa • Usuń cookies utworzone przez forum • Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)
Copyright © 2009 Diabloportal.pl  |  Wszelkie prawa zastrzezone

Materialy zawarte w serwisie sa objete prawem autorskim.
Ich kopiowanie, powielanie badz rozprowadzanie bez zgody Redakcji jest zabronione.

Home  /  Forum  /  Artykuly  /  Video  /  Galeria  /  Download

News  |  Artykuly  |  Blogi  |  Pliki  |  Video  |  Kody  |  Osiagniecia  |  FAQ