Zachęcam do udzielania się w tym temacie, nie jest to co prawda forum literackie ale książki to naprawdę fajna sprawa.. i nie kiwaj tak głową z niedowierzania, całe RPG zawdzięczasz Tolkienowi . Poczekam na Was z wypisaniem moich ulubionych tytułów.
Całkowicie się zgadzam z tym że książki w dobie komputerów to ciągle popularna sprawa. Jedną z moich ulubionych jest saga Wiedźmin - Andrzeja Sapkowskiego z której całymi garściami czerpie CDproject. Jak widac książki to nie tylko pomysły na filmy ale także gry. Nie dajcie sobie wmówic że prawdziwy gracz nie czyta książek. Przeciwnie, prawdziwy gracz powinien interesowac się róznymi rzeczami.
zgodzęsię z postem wyżej, ale tego nie robię Zamiast ksiązki wole film czy grę. Jakoś nie lubię czytac książek za dużo czasu mi na nie schodzi. Uważam że czas poświecony na czytanie książek to zmarnowany czas Ale to tylko moja opinia
Powiem szczerze od samego początku ta seria mnie irytowała, dlatego do tej pory jej NIE PRZECZYTAŁEM. Ale muszę przyznać filmy, (szczególnie te dalsze ekranizację) nawet lubię, ale i tak pewnie tylko ze względu na efekty.
ja ostatnio przeczytałem całą trylogie pawła jasienicy, świetne pozycje dla kogoś kto interesuje sie troche historią polski :+) - ja jako student kierunku humanistycznego, che czy nie muszę
Książki to skarb kultury, który jest skrzętnie grabiony przez filmowców, których dzieła niszczą smaczek jaki pozostaje po przeczytaniu książki. Takie jest moje zdanie BOOK'S RULEZ