brak
punktów
brak
Witaj, Gościu.
Zachęcamy do rejestracji i korzystania z Forum.

Jesteś w:   Forum strona główna  ‹  OffTopic  ‹  Hyde Park

Wyszukiwarka:  

Zaawansowane wyszukiwanie

Książki z Diablo

Filmy, książki, muza i cała reszta, o której chcecie pogadać.
Wyślij odpowiedź
9 posty(ów) • Strona 1 z 1

Książki z Diablo

Postprzez Pan Grozy » 20 Mar 2011, 20:32

Siema ! :) Ma ktoś może z was książki z Diablo ? Ja obecnie posiadam takie 2 pod tytułem : Dziedzictwo Krwi i Pajęczy Księżyc. Książki są naprawde fajne , kosztują do 30.00 zł. Głównym bohaterem książki Dziedzictwo Krwi jest Norrec Vizharan. Wszystko zaczyna sie od tego , kiedy wraz z 2 towarzyszami Sadunem i Fautzinem poszukują skarbów w pewnej jaskini. Udało im sie go znaleść. Lecz znaleźli też pewną zbroję ..... zbroję Bartuca ! Władcy Krwi ! Norrec postanawia ją założyć , mimo ostrzeżenia towarzyszy. Nagle zbroja ta kontroluje ciało głównego bohatera , który zabija Saduna i Trysta.
Awatar użytkownika
Pan Grozy

Dołączenie: 19 Mar 2011, 23:34

Re: Książki z Diablo

Postprzez Ajantis » 20 Mar 2011, 21:57

Czytałem pierwszą część i niestety nie podzielam Twojego entuzjazmu :/ Według mnie książki typu Diablo, Warcraft czy StarCraft (ale też np. Wrota Baldura) to typowo komercyjne produkty pisane po to, żeby wyciągnąć więcej kasy od graczy D2/W3/SC itp. Generalnie książki są w porządku. Da się przeczytać i w ogóle, ale raczej jeśli ktoś chciałby wchłonąć kawał dobrej fantastyki to polecam chociażby coś z Forgotten Realms albo cyberpunka. Od razu mówię - nie pałam szczególną miłością do LoTRa ;)
"Jesteśmy jedynie małymi pakietami w tym Internecie życia..."

www.war-masters.org ::: Klan War Masters - razem od 2000 roku
www.youtube.com/user/ajantispl ::: Pierwszy polski vlog o Diablo 3
Awatar użytkownika
Ajantis

Dołączenie: 06 Mar 2011, 13:52
Miejscowość: Sosnowiec
  • Strona WWW

Postprzez Pan Grozy » 21 Mar 2011, 19:54

Mam tylko jedną uwagę dotyczącą tych książek : jest za mało dialogów. Ale żeby książka się komuś spodobała , trzeba mieć dobrą wyobraźnię :)
Awatar użytkownika
Pan Grozy

Dołączenie: 19 Mar 2011, 23:34

Postprzez Spartacus » 20 Maj 2011, 20:43

Może skuszę się kupić jedną i przeczytać ;)
Image
Awatar użytkownika
Spartacus

Dołączenie: 09 Sty 2011, 06:40

Postprzez Sakal » 20 Maj 2011, 22:27

A gdzie można nabyć książki z Diablo? Chodziłem po wszystkich księgarniach i niegdzie nie było :|
Prawdziwi żołnierze powstają z lojalności, miłości dla sąsiadów i kraju, poczucia obowiązku.
Są oddani służbie dla dobra innych.
Dla ludzi, którzy poświęcają wszystko, aby stać się tym, kim są.
Dla honoru. Dla kraju. Dla towarzyszy...
Awatar użytkownika
Sakal

Dołączenie: 13 Maj 2011, 22:26
Miejscowość: Mielec

Postprzez Ajantis » 22 Maj 2011, 12:41

Zajrzyj na stronę wydawcy albo na Allegro.

Awatar użytkownika
Ajantis

• Strona WWW

Postprzez Spartacus » 03 Cze 2011, 11:14

Pewnie na allegro albo można też zamówić w empiku.
Image
Awatar użytkownika
Spartacus

Dołączenie: 09 Sty 2011, 06:40

Postprzez Ramsey » 02 Sie 2011, 15:41

Mi się osobiście bardziej podobało Królestwo Cienia od Dziedzictwa Krwi, ponieważ pojawia się Zayl który postanawia rozwikłać zagadki jakie pojawiają się w przeklętym mieście Ureh. Ponadto daje to jakieś poszlaki na Diablo 3, ponieważ tam się pojawił wątek Ureh na zwiastunie.

Nie wiem jak Czarna Droga ani Czarny pająk. Ale z tego co wiem Książki z Warcrafta napisane przez Knaaka, są przez fanów uznane za kiepsko napisane, powodują zawód i tym podobne.

Mnie się jednak książki napisane pod Diablo (#1 i #3) spodobały, dały większy obraz na świat Diablo, i rozwinęło kilka ciekawych wątków.

@Ajantis - tutaj taka mała uwaga do ciebie, weź nie wrzucaj wszystkiego do jednego wora. Jeśli książki pod Diablo są takie złe to co powiesz o sadze Zmierzchu? To nie było pisane pod żadną grę a była to prawdopodobnie największa grafomania kiedykolwiek wydana, a co jeszcze bardziej jest przytłaczające, osiągnęła taki sukces. :evil:

Zachęcam byś chociaż Królestwo Cienia przeczytał.
Awatar użytkownika
Ramsey

Dołączenie: 02 Sie 2011, 13:45

Postprzez Ajantis » 02 Sie 2011, 16:36

Nie wrzucam wszystkiego do jednego wora, no ale przyznasz sama, że tak przeważnie jest. Doszedłem do takiej konkluzji po przeczytaniu książki Wrota Baldura napisanej na podstawie gry. To typowy przykład wyciągania kasy od graczy, którzy napaleni na gierkę będą chcieli kupić też książkę. Wiesz, jak o tym myślę to przypomina mi się stara socjalistyczna poezja ku czci Stalina. Niby też wiersz, ale robiony na zamówienie. Może przesadzam, ale takie mam skojarzenia ^^

Co innego np. gra Betrayal at Krondor. Scenariusz został napisany przez Raymonda E. Feista - pisarza fantasy, który grę ulokował w wykreowanym przez siebie świecie Midkemii. Tu trochę odwrotna sytuacja, ale chwytasz o co mi chodzi ;)

Z Diablo czytałem tylko Dziedzictwo krwi, zabrałem się za Czarną drogę, ale jakoś mnie zniechęciło. Natomiast muszę przyznać, że Dzień smoka wydawał się być całkiem fajną produkcją.

Awatar użytkownika
Ajantis

• Strona WWW

Wyślij odpowiedź
9 posty(ów) • Strona 1 z 1

Powróć do Hyde Park

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Ekipa • Usuń cookies utworzone przez forum • Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)
Copyright © 2009 Diabloportal.pl  |  Wszelkie prawa zastrzezone

Materialy zawarte w serwisie sa objete prawem autorskim.
Ich kopiowanie, powielanie badz rozprowadzanie bez zgody Redakcji jest zabronione.

Home  /  Forum  /  Artykuly  /  Video  /  Galeria  /  Download

News  |  Artykuly  |  Blogi  |  Pliki  |  Video  |  Kody  |  Osiagniecia  |  FAQ