Na wstępie wypada napisać, że ta funkcja nie jest płatna dlatego osoba zainteresowana pisaniem na naszym portalu musi czynić tzw. wolontariat tak jak Ja . Poniżej przedstawiam wymagania, które dana osoba powinna spełniać.
- komunikatywna znajomość angolskiego (przede wszystkim jeżeli chodzi o czytanie angielskich tekstów ze zrozumieniem),
Dlaczego: DiabloPortal czerpie wszelkie informacje bezpośrednio od Blizzarda oraz korzysta z zasobów innych anglojęzycznych portali poświęconych Diablo 3. Dlatego takie wymaganie, nasz portal nie kopiuje gotowych tekstów z polskich portali. Przy okazji wszelkie teksty szczególnie jeżeli chodzi o zawartość Sanktuarium, Dziennik Caina, Klasy Postaci, Bestiariusz, zostały przetłumaczone przeze mnie dlatego możemy pochwalić się wysokim poziomem zaplecza fabularnego i nie tylko... ( nikt mnie nie chwali to sam się muszę pochwalić ).
- jak już wspomniałem nie dostaniesz za to kasy... liczą się chęci, zainteresowanie oraz pasja, to nie jest posada dla osoby, która znudzi się po 1 miesiącu.
Dlaczego: Zwyczajnie trzeba chcieć każdego dnia spr. określone źródła pod względem newsów i pisać raz za czas artykuły itp. w przyszłości np. opisy bulidów jakieś drobne FAQ itp.
- każda osoba, która uważa że się nadaje może nadesłać swoje zgłoszenie razem z napisanym tekstem na min 1500 znaków dotyczącym Diablo 3, to jest ostateczny test na znajomość ortografii oraz zasobu słów.
Ktoś może powiedzieć, że wymagam nie wiadomo czego jak na nie płatną funkcję, niestety aby prowadzić portal i pisać teksty na poziomie trzeba spełniać takie wymagania, osoba ma być na poziomie i tyle, byle jakości mówimy nie.
facelessone@diabloportal.pl