Balrogos napisał(a):Rycerz to nie babaSzaman, Czarodziejka, Łowca Demonów,(3 Magiczne sa na bank) mnich(Takie mieszany) tez wydaje się magiczny, wydaje sie ze w D2 nie grałeś aczkolwiek wiem że grałeś wiec to nieco dziwne "Jako rycerza masz barbarzyńcę. Też może nosić płytę, miecz i tarczę".
Rycerz to nie baba? A Joanna D'ark? A Królowa Izabela z Hiszpanii? Te są najsławniejsze i mówimy tutaj o historii. Bo w Historii w epoce średniowiecza kobiety bardzo mało mogły robić. Mówimy jednak o grze i w świecie gier jest od cholery rycerzy kobiet. Już na samą serię Heroes mogę się powołać.
Więc ten argument to lipny jest.
Łowca Demonów nie jest czarującą postacią, jest jak amazonka. To postać walcząca kuszą / Łukiem. Nie korzysta nawet z many - ma dyscyplinę i nienawiść.
Mnich to typ wojownika wykorzystujący sztuki walki i aury/ święte moce. Melee.
I chociaż wiem poniekąd o czym mówisz - chcesz drugiego paladyna. Albo jakiś archetyp rycerza, no to biorąc się na brutalne podsumowanie kim jest ów rycerz- ktoś kto nosi zbroję płytową, tarczę i miecz. No to wychodzi z całej piątki barbarzyńca jest najbliższy. Bo w istocie może nosić ciężką zbroję, miecz i tarczę.
Nie mniej jednak i ja liczę, że w dodatku dadzą klasę Knighta.