brak
punktów
brak
Witaj, Gościu.
Zachęcamy do rejestracji i korzystania z Forum.

Jesteś w:   Forum strona główna  ‹  Diablo 3  ‹  Dyskusje o Diablo 3

Wyszukiwarka:  

Zaawansowane wyszukiwanie

Polski dubbing w Diablo III

Czyli co macie do powiedzenia na ten temat Diablo.
Wyślij odpowiedź
9 posty(ów) • Strona 1 z 1

Polski dubbing w Diablo III

Postprzez Sakal » 21 Maj 2011, 16:57

No właśnie cały czas się zastanawiam czy trzecia część Diablosa będzie całkowicie spolszczona.W Diablo 2 może Polski dubbing nie był najlepszy(głos barbarzyńcy buhahah :lol: ) ale najgorszy też nie był :) Ja osobiście uważam że Diablo 3 powinno zostać spolszczone w końcu to dodałoby nam polakom pewnego smaczku do gry,i po prostu niewyobrażam sobie Tyraela mówiącego po angielsku :shock:

Co o tym myslicie?
Prawdziwi żołnierze powstają z lojalności, miłości dla sąsiadów i kraju, poczucia obowiązku.
Są oddani służbie dla dobra innych.
Dla ludzi, którzy poświęcają wszystko, aby stać się tym, kim są.
Dla honoru. Dla kraju. Dla towarzyszy...
Awatar użytkownika
Sakal

Dołączenie: 13 Maj 2011, 22:26
Miejscowość: Mielec

Re: Polski dubbing w Diablo III

Postprzez Ajantis » 22 Maj 2011, 12:37

Na pewno będzie spolszczone. W dzisiejszych czasach CDP zaliczyłby kolosalnego faila jeśli D3 nie byłoby spolszczone. Aczkolwiek trzeba liczyć się z tym, że sporo polskich graczy i tak będzie grało w angielską wersję ze względu na wspólne nazwy przedmiotów/skilli itp. z wersją międzynarodową. Poza tym sporo osób kupi D3 w wersji internetowej i po prostu ściągnie i zainstaluje domyślną wersję czyli angielską.

Mniej więcej tak, jak z SC2.
"Jesteśmy jedynie małymi pakietami w tym Internecie życia..."

www.war-masters.org ::: Klan War Masters - razem od 2000 roku
www.youtube.com/user/ajantispl ::: Pierwszy polski vlog o Diablo 3
Awatar użytkownika
Ajantis

Dołączenie: 06 Mar 2011, 13:52
Miejscowość: Sosnowiec
  • Strona WWW

Postprzez Radevius » 31 Maj 2011, 07:16

Można się śmiać z głosu barbarzyńcy, ale kto z nas wyobraża dziś sobie postać barbarzyńcy w diablo bez kultowego 'nie mam klucza!' ;)
Radevius

Dołączenie: 30 Maj 2011, 23:12

Postprzez Spartacus » 07 Lip 2011, 23:54

Ja nie przepadam za dubbingiem czy to w grach czy w filmach. Wole original wtedy wszystko ma swoj urok.
Image
Awatar użytkownika
Spartacus

Dołączenie: 09 Sty 2011, 06:40

Postprzez FacelessOne » 08 Lip 2011, 18:07

Dokładnie, ale łezka się kręci w oku na wspomnienie lokalizacji Baldurs Gate 2 czi Icewind Dale 2...
Image
Awatar użytkownika
FacelessOne

Dołączenie: 27 Lis 2009, 20:42

Postprzez ithen » 17 Lip 2011, 12:18

FacelessOne napisał(a):Dokładnie, ale łezka się kręci w oku na wspomnienie lokalizacji Baldurs Gate 2 czi Icewind Dale 2...

Święta racja. Z Fronczewskim narratorem na czele. I całą resztą głosów postaci. Pamiętacie?

"Ach, dziecię Baala się przebudziło.
Czas na kolejne... eksperymenty... (...)"

Chyba mam smaka.
And the Heavens shall tremble...
And I will tremble the Hell!
Awatar użytkownika
ithen

Dołączenie: 26 Wrz 2010, 12:48

Postprzez Sakal » 17 Lip 2011, 20:15

FacelessOne napisał(a):Dokładnie, ale łezka się kręci w oku na wspomnienie lokalizacji Baldurs Gate 2 czi Icewind Dale 2...

Ma pan świętą rację , takich hitów nie da się zapomnieć :)

ithen napisał(a):Święta racja. Z Fronczewskim narratorem na czele. I całą resztą głosów postaci. Pamiętacie?

"Ach, dziecię Baala się przebudziło.
Czas na kolejne... eksperymenty... (...)"

A pamietasz Minsca i Boo ? : ,, nie ucz chomika robić dzieci'' , albo ,,dobra zbroja , ostry miecz i ochota do walki'' :lol:

Bardzo chciałbym usłyszeć w Diablo III u barbarzyńcy głos Boguśa Lindy heheh już widzę jak mówi do diablo ,,Co ty wiesz o zabijaniu'' :lol: albo jak krzyczy do upadłych sławne ,,wyp********!'' To byłoby coś :p
A najlepiej żeby pan Fronczewski był narratorem jeśli takowy bedzię występować :)
A mniszka może mieć głos Agnieszki Kunikowskiej(ta pani użyczała głosu Triss w Wiedzminie)
A szaman może mieć głos Jerzego Sthura (chyba kazdy zna tego aktora)
więcej nie mam pomysłów :p co o tym sądzicie?
Prawdziwi żołnierze powstają z lojalności, miłości dla sąsiadów i kraju, poczucia obowiązku.
Są oddani służbie dla dobra innych.
Dla ludzi, którzy poświęcają wszystko, aby stać się tym, kim są.
Dla honoru. Dla kraju. Dla towarzyszy...
Awatar użytkownika
Sakal

Dołączenie: 13 Maj 2011, 22:26
Miejscowość: Mielec

Postprzez ithen » 17 Lip 2011, 23:31

Nie wiem jak wypadłby dubbing osób ogólnie znanych, jak Stuhr. Za bardzo kojarzyli by mi się z ich kreacjami aktorskimi, co mogłoby mi trochę zaburzyć odbiór klimatu (np. taki Szaman, który by się kojarzył z Osłem ze Shreka). Osoby nieznane mają to do siebie, że nie przypniemy im jakiejś etykiety. Tak przynajmniej myślę.
Wyjątkiem oczywiście jest pan Fronczewski, ale on akurat ma tak charakterystyczny głos, że nie wyobrażam sobie innego narratora. Jestem pewny, że znalazł by się ktoś na forum z odpowiednio zmodulowanym głosem, nadającym się do dubbingu ;)
And the Heavens shall tremble...
And I will tremble the Hell!
Awatar użytkownika
ithen

Dołączenie: 26 Wrz 2010, 12:48

Postprzez Ramsey » 03 Sie 2011, 22:49

Pan mikołam Muller MUSI podkładać ponownie głos pod Tyraela, jego kreacja była genialna i pobiła oryginał.
Fronczewski świetnie by się nadawał jako narrator, ale chyba tym razem narratorem będzie Leah, albo Cain. Chociaż może przy jakimś quescie...

I też jestem za bardziej anonimowanymi aktorami. W sumie sama chciałabym podkładać głos- mam wprawę :D
Awatar użytkownika
Ramsey

Dołączenie: 02 Sie 2011, 13:45

Wyślij odpowiedź
9 posty(ów) • Strona 1 z 1

Powróć do Dyskusje o Diablo 3

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości

Ekipa • Usuń cookies utworzone przez forum • Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)
Copyright © 2009 Diabloportal.pl  |  Wszelkie prawa zastrzezone

Materialy zawarte w serwisie sa objete prawem autorskim.
Ich kopiowanie, powielanie badz rozprowadzanie bez zgody Redakcji jest zabronione.

Home  /  Forum  /  Artykuly  /  Video  /  Galeria  /  Download

News  |  Artykuly  |  Blogi  |  Pliki  |  Video  |  Kody  |  Osiagniecia  |  FAQ