przez Ajantis » 19 Mar 2011, 16:24
Korzystając z okazji, że ktoś już nikczemnie po pół roku ten topic odświeżył, to chciałbym swoje skromne spostrzeżenia dodać.
BN 2.0 to... kompletne dno! Żałosna, niedopracowana platforma, udająca BN 1. Jeśli ktoś z kolegów rżnie trochę w SC2 (które działa na BN 2.0 fyi), to wie jak słaby jest ten system. Przez pół roku po wydaniu SC2 (nie licząc czasu bety) Blizzard nie zaimplementował nawet funkcji czatu! W końcu jakoś z początkiem tego roku wprowadzili kanały, ale wyglądają gorzej niż te z czasów Diablo 1 z 1996 roku.
Nie ma też funkcji tworzenia klanów, która pojawiła się chyba już 8 lat temu w W3. Progamerzy z całego świata muszą dodawać sobie do konta tag klanowy, co wygląda do bólu nieprofesjonalnie. Nie wspomnę już, że taki klan na samym BNie w żaden sposób się nie wyróżnia.
Właściwie jedyna interesująca funkcja BN 2.0 to moim zdaniem możliwość siedzenia na kilku kanałach naraz. Po wejściu do gry nie jesteśmy usuwani z kanału, ale zostajemy na nim cały czas. Możemy nawet pisać z gry na kanał (na milce to by się przydało 8 lat temu ^^).
Dla mnie to wygląda tak, jakby Blizzard po prostu nie wyrobił się z zakończeniem prac na nowym BNem i nie chcąc odkładać premiery SC2 po prostu zaserwował nam taki bubel. Mam tylko nadzieję, że do czasów D3 Blizz ogarnie się i wprowadzi jakieś konkretne zmiany, bo ja D3 bez kanałów do czatowania (nawet bez osławionego pol-1) po prostu nie widzę.
"Jesteśmy jedynie małymi pakietami w tym Internecie życia..."
www.war-masters.org ::: Klan War Masters - razem od 2000 roku
www.youtube.com/user/ajantispl ::: Pierwszy polski vlog o Diablo 3