brak
punktów
brak
Witaj, Gościu.
Zachęcamy do rejestracji i korzystania z Forum.

Jesteś w:   Forum strona główna  ‹  Diablo 3  ‹  Dyskusje o Diablo 3

Wyszukiwarka:  

Zaawansowane wyszukiwanie

BN 2.0

Czyli co macie do powiedzenia na ten temat Diablo.
Wyślij odpowiedź
13 posty(ów) • Strona 1 z 2 • 1, 2

BN 2.0

Postprzez paszka » 20 Lis 2010, 18:34

Jak czytalem na imperium ma byc BN taki am jak w Starcaftcie2.# W Diablo 3 wystąpi nowy system podnoszenia z ziemii przedmiotów w trybie kooperacji. Gracz będzie widział i co za tym idzie mógł podnieść, tylko te przedmioty, które są jemu przydzielone.czyli bedzie tak samo jak w metinie 2

.
Awatar użytkownika
paszka

Dołączenie: 09 Lis 2010, 19:14

Re: BN 2.0

Postprzez Sl@y3r » 22 Lis 2010, 13:59

To spoko info 8-) bo w Diablo 2 wysypywało wszystko. Po rozwaleniu jednej bandy nie było widać podłoża od wszystkich rupieci. Mając poziom 98 serio to było irytujące :evil:
Sl@y3r
Awatar użytkownika
Sl@y3r

Dołączenie: 17 Lis 2010, 13:56
Miejscowość: Przedmieście Dubieckie

Postprzez malami » 26 Lis 2010, 10:54

Mnie zawsze irytowało czemu wszyscy tak nagle rzucali się na przedmioty :P To było chyba jedno z najbardziej chamskich rzeczy, ta rządza posiadania wszystkich przedmiotów. Nie mogłam tego pojąć. Teraz o ile jakieś przedmioty zostaną przypisane do konkretnej postaci to będzie najlepsze rozwiązanie.
Awatar użytkownika
malami

Dołączenie: 26 Paź 2010, 13:32

Postprzez Shersken » 19 Mar 2011, 13:07

Zgadzam się z poprzednikami, rozwiązanie jak najbardziej na "+" :)
Nick to nie imię...

Świat to nie matrix...

Życie to nie gra, nie daj się wylogować!
Awatar użytkownika
Shersken

Dołączenie: 19 Mar 2011, 12:40

Postprzez Ajantis » 19 Mar 2011, 16:24

Korzystając z okazji, że ktoś już nikczemnie po pół roku ten topic odświeżył, to chciałbym swoje skromne spostrzeżenia dodać.

BN 2.0 to... kompletne dno! Żałosna, niedopracowana platforma, udająca BN 1. Jeśli ktoś z kolegów rżnie trochę w SC2 (które działa na BN 2.0 fyi), to wie jak słaby jest ten system. Przez pół roku po wydaniu SC2 (nie licząc czasu bety) Blizzard nie zaimplementował nawet funkcji czatu! W końcu jakoś z początkiem tego roku wprowadzili kanały, ale wyglądają gorzej niż te z czasów Diablo 1 z 1996 roku.

Nie ma też funkcji tworzenia klanów, która pojawiła się chyba już 8 lat temu w W3. Progamerzy z całego świata muszą dodawać sobie do konta tag klanowy, co wygląda do bólu nieprofesjonalnie. Nie wspomnę już, że taki klan na samym BNie w żaden sposób się nie wyróżnia.

Właściwie jedyna interesująca funkcja BN 2.0 to moim zdaniem możliwość siedzenia na kilku kanałach naraz. Po wejściu do gry nie jesteśmy usuwani z kanału, ale zostajemy na nim cały czas. Możemy nawet pisać z gry na kanał (na milce to by się przydało 8 lat temu ^^).

Dla mnie to wygląda tak, jakby Blizzard po prostu nie wyrobił się z zakończeniem prac na nowym BNem i nie chcąc odkładać premiery SC2 po prostu zaserwował nam taki bubel. Mam tylko nadzieję, że do czasów D3 Blizz ogarnie się i wprowadzi jakieś konkretne zmiany, bo ja D3 bez kanałów do czatowania (nawet bez osławionego pol-1) po prostu nie widzę.
"Jesteśmy jedynie małymi pakietami w tym Internecie życia..."

www.war-masters.org ::: Klan War Masters - razem od 2000 roku
www.youtube.com/user/ajantispl ::: Pierwszy polski vlog o Diablo 3
Awatar użytkownika
Ajantis

Dołączenie: 06 Mar 2011, 13:52
Miejscowość: Sosnowiec
  • Strona WWW

Postprzez Suqub » 19 Mar 2011, 17:26

Hmm, niestety nie grałem w SC2 i nie wiem jak teraz wygląda sprawa z BN. Jednak Blizzard mocno akcentuje rolę BN w D3. Z tego wnioskuję, że do wydania Diabełka prace nad BN zostaną zakończone. Ale zaskoczyłeś mnie tym kolego. Nie sądziłem, że Zamieć pozwoli sobie na takie niedociągnięcia...
Ujrzeć gwiazdy nocą :)
Awatar użytkownika
Suqub

Dołączenie: 31 Sie 2010, 07:53
Miejscowość: Włocławek

Postprzez FacelessOne » 19 Mar 2011, 20:06

To właśnie problemy z BN 2.0, były główną przyczyna przełożenia premiery SC2, a co za tym idzie prawdopodobnie też D3, BN 2.0 ma rzeczywiście odgrywać bardzo ważną rolę w przypadku Diablo, przecież w samej grze nie zaimplementują w całości domów aukcyjnych, klanów itp.
Image
Awatar użytkownika
FacelessOne

Dołączenie: 27 Lis 2009, 20:42

Postprzez Ajantis » 19 Mar 2011, 21:56

Naturalnie. Ale weźcie panowie pod rozwagę, że z punktu widzenia hmmm prestiżu? seria Diablo jest dla Blizzarda najmniej istotna. No bo tak: WoW to dojna krowa, więc na tą grę trzeba chuchać i dmuchać, bo z tego jest kasa. A z SC zrobili ultrapopularną platformę progamingową na dźwięk której ludzie w Korei dostają orgazmu i nawet parę osób w Polsce utrzymuje się z grania w tą grę. A Diablo? To taki fajny hack and slash ale... bardzo casualowy, tak na lajcie i to tyle. Więc skoro Blizzard do tak prestiżowej produkcji jak SC2 zaimplementował tak żałośnie niedopracowany BN 2.0 to naprawdę zaczynam się obawiać o stan BNu w D3...

Wolałbym zobaczyć D3 pół roku czy nawet rok później (i tak czekamy już 11 lat), ale z BNem, który spełnia wszystkie oczekiwane funkcje.

Awatar użytkownika
Ajantis

• Strona WWW

Postprzez Suqub » 20 Mar 2011, 08:51

Oj nie zgodzę się z Tobą. Fakt, rozdmuchali SC a z WoW'a płynie nie przerwana rzeka kasy. Jednak seria Diablo jest jak Święty Gral. Każda stajnia chce mieć taką grę w swojej kolekcji, ale żadnej nie udało się nawet otrzeć o blask Diablo. Blizzard wypłynął na tej grze. Wyrósł na giganta. Uważam, że BN jest za bardzo wykorzystywany w rozgrywce. Musi być skończony na czas. Przesuną wydanie gry ale BN i D muszą być w pełni ukończone. Takie jest moje zdanie ;)
Ujrzeć gwiazdy nocą :)
Awatar użytkownika
Suqub

Dołączenie: 31 Sie 2010, 07:53
Miejscowość: Włocławek

Postprzez Ajantis » 20 Mar 2011, 13:05

Mam nadzieję, że się nie mylisz :) Ale chodziło mi raczej o to, że Diablo może rzeczywiście jest ważne dla Blizza, ale z tych trzech gier jest najmniej opłacalna. Jeśli grałeś swego czasu trochę w D2 to zapewne słyszałeś też, że od samej premiery gry (a pewno i od stress testu nawet) do dnia dzisiejszego powstają hacki, którymi Blizzard musi się na okrągło zajmować (a przynajmniej powinien). Pilnowanie tego typu spraw w WoWie jest oczywiste (jak ludzie będą czitować, to inni gracze przestaną grać - ergo nie będzie kasy na kupowanie domów na Jamajce i klepanie murzynek po tyłkach), a na scenę SC2 patrzy cały świat, więc to kwestia prestiżu. A z D2 zawsze Blizzard miał problemy. Musiał się bawić, naprawiać, a ludzie na forach krzyczeli tylko, że znowu czity, boty, hacki...

Ale mimo wszystko mam nadzieję, że BN2 jakoś ogarną konkretnie i nie dostaniemy na premierze D3 "półproduktu" ;)

Awatar użytkownika
Ajantis

• Strona WWW

Następna

Wyślij odpowiedź
13 posty(ów) • Strona 1 z 2 • 1, 2

Powróć do Dyskusje o Diablo 3

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Ekipa • Usuń cookies utworzone przez forum • Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)
Copyright © 2009 Diabloportal.pl  |  Wszelkie prawa zastrzezone

Materialy zawarte w serwisie sa objete prawem autorskim.
Ich kopiowanie, powielanie badz rozprowadzanie bez zgody Redakcji jest zabronione.

Home  /  Forum  /  Artykuly  /  Video  /  Galeria  /  Download

News  |  Artykuly  |  Blogi  |  Pliki  |  Video  |  Kody  |  Osiagniecia  |  FAQ