brak
punktów
brak
Witaj, Gościu.
Zachęcamy do rejestracji i korzystania z Forum.

Jesteś w:   Forum strona główna  ‹  Diablo 3  ‹  Diablo 2

Wyszukiwarka:  

Zaawansowane wyszukiwanie

Co wam sie podobało w Diablo II

Wasze rozważania o nieśmiertelnym Diablo 2.
Wyślij odpowiedź
25 posty(ów) • Strona 2 z 3 • 1, 2, 3

Re: Co wam sie podobało w Diablo II

Postprzez Mr Olo » 26 Wrz 2010, 21:59

Od podstaw zaczynając to nazwa.
Najbardziej podobał mi się barbarzyńca, chociaż necro się dla mnie łatwiej grało, fajna fabuła, jakieś historie, miłe expienie, ciekawe bossy i potwory.
Dobrze zróżnicowane profy i przykładowo krowi poziom, czy coś takiego było.
Ogólnie całe D2, nie było dla mnie w nim nic co odpychało by mnie od rozgrywki.
Awatar użytkownika
Mr Olo
Rzemieślnik

Dołączenie: 26 Wrz 2010, 18:50

Postprzez malami » 27 Paź 2010, 16:19

Przede wszystkim to w Diablo 2 najbardziej podobała mi się fabuła. Ta cała mroczna historia o przybyszu z zachodu (czy wschodu?), którym na koniec okazał się być sam Pan Gniewu Diablo. Miało to swój urok. Moi bracia często grali w tę grę nie pozwalając mi nawet dojść do komputera. Ale cóż w rodzinie również działa prawo silniejszego :p Siostra najmniejsze miała prawa :P

A jeśli chodzi o klasy postaci to uważam, że najfajniejsza jest czarodziejka. Ma bardzo zróżnicowane zdolności, którymi może zarządzać choć przyznam się, że najfajniej było z teleportacją gdy znalazłam się w punkcie bez wyjścia :)

Nie grałam nigdy Amazonką. Jakoś nie przypadła mi do gustu.
Awatar użytkownika
malami

Dołączenie: 26 Paź 2010, 13:32

Postprzez ithen » 27 Paź 2010, 21:32

Od pewnego czasu gram Amazonką. Powiem jedno - wymiata. Jeśli się nad nią dobrze zastanowić, można stworzyć potężną postać. Jeśli dobrze pamiętam, to Diablo był chyba określany mianem Pana Grozy/Terroru.
Mroczny Wędrowiec, tak jak słusznie wpierw napisałaś, podążał ze wschodu. Głupiec myślał, że okiełzna w sobie zło. Ale dzięki niemu mieliśmy drugą część serii ;)
And the Heavens shall tremble...
And I will tremble the Hell!
Awatar użytkownika
ithen

Dołączenie: 26 Wrz 2010, 12:48

Postprzez Sakal » 14 Maj 2011, 02:08

Mi przede podobał sie ten niesamowicie mroczny klimat :) oprócz tego ciekawe potwory, brak monotonii i ten polski dubbing barbarzyńcy który brzmi jak nietrzeźwy żulek skrzyżowany z Serious Samem :D
Prawdziwi żołnierze powstają z lojalności, miłości dla sąsiadów i kraju, poczucia obowiązku.
Są oddani służbie dla dobra innych.
Dla ludzi, którzy poświęcają wszystko, aby stać się tym, kim są.
Dla honoru. Dla kraju. Dla towarzyszy...
Awatar użytkownika
Sakal

Dołączenie: 13 Maj 2011, 22:26
Miejscowość: Mielec

Postprzez Ged » 01 Sie 2011, 21:37

W D2 na początku podobało mi się to, że była to kontynuacja Diablo 1.
Pierwszy Diabełek zabrał mi parę ładnych miesięcy życia a jego "miodność" była wysoka.
Diablo 2 jest godnym następcą pierwszej części i zabrał mi parę lat ;)- tego powodu przeżyłem parę resetów Laddera a konto NLD mam czynne do teraz ;)
Diablo 2 to przede wszystkim :
-dobry klimat i fabuła - bardzo ciekawie łączące się z poprzednią częścią,
-oprawa dźwiękowa i graficzna - filmy, ścieżka dźwiękowa z obu części Diablo to temat na osobną rozmowę,
-gra zarówno w trybie Single czy Multi jest ciekawa, bić expa trzeba wszędzie tak samo a to wbrew pozorom ważna funkcja każdej gry,
-dodatek do Diablo 2 LoD znacząco rozwinął i ulepszył grę Blizzarda "Dru Rulez" ;),
i "last but not least" miodność tej gry jest OGROMNA.
Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure.
Awatar użytkownika
Ged

Dołączenie: 01 Sie 2011, 20:13

Postprzez FacelessOne » 01 Sie 2011, 23:19

Ged napisał(a):W D2 na początku podobało mi się to, że była to kontynuacja Diablo 1.
Pierwszy Diabełek zabrał mi parę ładnych miesięcy życia a jego "miodność" była wysoka.
Diablo 2 jest godnym następcą pierwszej części i zabrał mi parę lat ;)- tego powodu przeżyłem parę resetów Laddera a konto NLD mam czynne do teraz ;)
Diablo 2 to przede wszystkim :
-dobry klimat i fabuła - bardzo ciekawie łączące się z poprzednią częścią,
-oprawa dźwiękowa i graficzna - filmy, ścieżka dźwiękowa z obu części Diablo to temat na osobną rozmowę,
-gra zarówno w trybie Single czy Multi jest ciekawa, bić expa trzeba wszędzie tak samo a to wbrew pozorom ważna funkcja każdej gry,
-dodatek do Diablo 2 LoD znacząco rozwinął i ulepszył grę Blizzarda "Dru Rulez" ;),
i "last but not least" miodność tej gry jest OGROMNA.

Dokładnie :D
Image
Awatar użytkownika
FacelessOne

Dołączenie: 27 Lis 2009, 20:42

Postprzez Ajantis » 02 Sie 2011, 00:32

No niestety co do grafy to za bardzo się nie zgodzę... Diablo miało eleganckie filmiki, ale grafika w grze nie powalała. W 2001 właściwie jedyne co zrobili to zwiększyli rozdzielczość. Grafika została taka sama. Przesadzę, ale zaledwie kilka lat dzieliło nas wtedy od Dooma 3 z ultrazajebistą grafiką. Więc klimat - jak najbardziej. Niezliczona ilość itemków - oczywiście. Losowe mapy - jasne. Świetne filmiki i muza - sure. Ale grafa w grze nigdy nie była jej mocną stroną :/
"Jesteśmy jedynie małymi pakietami w tym Internecie życia..."

www.war-masters.org ::: Klan War Masters - razem od 2000 roku
www.youtube.com/user/ajantispl ::: Pierwszy polski vlog o Diablo 3
Awatar użytkownika
Ajantis

Dołączenie: 06 Mar 2011, 13:52
Miejscowość: Sosnowiec
  • Strona WWW

Postprzez Sakal » 02 Sie 2011, 01:18

Może grafika w Diablo nie należy do najładniejszych ale pasuje do Diablo II i dzieki niej wymagania nie są za wysokie :D
I przede wszystkim jest dość mroczna :) może nie aż tak bardzo jak w pierwszej części , ale mroczna i po części buduje klimat :D
Prawdziwi żołnierze powstają z lojalności, miłości dla sąsiadów i kraju, poczucia obowiązku.
Są oddani służbie dla dobra innych.
Dla ludzi, którzy poświęcają wszystko, aby stać się tym, kim są.
Dla honoru. Dla kraju. Dla towarzyszy...
Awatar użytkownika
Sakal

Dołączenie: 13 Maj 2011, 22:26
Miejscowość: Mielec

Postprzez Ajantis » 02 Sie 2011, 13:29

Heh, coś w tym jest :) Pamiętam jak zaraz po premierze D2 ludzie żalili się, że gierka straciła mroczny klimat (szczególnie w 2 akcie, dużo tam światła i słońca) w porównaniu do D1. Teraz znowu ludzie żalą się, że D3 jest zbyt kolorowe w stosunku do D2 ;) Nigdy nie dogodzisz :D
"Jesteśmy jedynie małymi pakietami w tym Internecie życia..."

www.war-masters.org ::: Klan War Masters - razem od 2000 roku
www.youtube.com/user/ajantispl ::: Pierwszy polski vlog o Diablo 3
Awatar użytkownika
Ajantis

Dołączenie: 06 Mar 2011, 13:52
Miejscowość: Sosnowiec
  • Strona WWW

Postprzez Wendigo » 27 Lut 2012, 21:08

Szczerze mówiąc z początku odbiłam się od tej części Diablo. Nie dlatego, że to zła gra, po prostu była dla mnie zbyt trudna. Nie potrafiłam tak szybko reagować jak koledzy kiedy opowiadali na przerwach co też oni nie uczynili, czego tam nie znaleźli i ilu tam monstrów nie ubili. Początki były ciężkie(zaczęłam grę nekromantą), ale po kilku latach, kiedy się powróciło, poszło mi znacznie lepiej. Grę wspominam z sentymentem, przypomina czasy szkolne i główne tematy rozmów(na długo po premierze jeszcze się ciągnęły). Miała dość ponurą i ciekawą otoczkę. Fabuła co prawda niezbyt mocno mnie wciągnęła, ale sam gameplay... Miodzio.
Awatar użytkownika
Wendigo

Dołączenie: 27 Lut 2012, 14:04

PoprzedniaNastępna

Wyślij odpowiedź
25 posty(ów) • Strona 2 z 3 • 1, 2, 3

Powróć do Diablo 2

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Ekipa • Usuń cookies utworzone przez forum • Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)
Copyright © 2009 Diabloportal.pl  |  Wszelkie prawa zastrzezone

Materialy zawarte w serwisie sa objete prawem autorskim.
Ich kopiowanie, powielanie badz rozprowadzanie bez zgody Redakcji jest zabronione.

Home  /  Forum  /  Artykuly  /  Video  /  Galeria  /  Download

News  |  Artykuly  |  Blogi  |  Pliki  |  Video  |  Kody  |  Osiagniecia  |  FAQ